Sol och vackert väder = Inget bloggande...

Ja, slutet av maj, mycket att slutföra i skolarbete... Solen skiner och man har inte direkt nån lust att sitta inne, vill bara vara ute i den sköna värmen. Vi är alla 3 lite småsjuka, Theo nyser och snorar och jag och Jonte har ont i halsen och är lite hesa... Bara att försöka ta det lite lungt och bara njuta av den härliga sommarvärmen. Bästa att ta vara på de fina dagar vi har! Nu ut och njuta i min härliga trädgård igen!

På återseende!

Mors Dag!

Inte en dag som jag gillar direkt.. Min egen Mamma dog för snart 12 år sedan och sedan dess är ju egentligen bara en smärtsam påminnelse om att jag inte längre har min Mamma här med mig....och sedan barnens pappa dog, även detsamma där... Men,men...mina egna barn växer upp och i synnerhet Theo vet att man ska uppvakta sin mamma på den dagen... Det här är vad jag fick av dem!

image366

En mycke vacker pelargon med en fin geting i. Handskrivna kort av mina båda älsklingar!

image367

En väldigt blå, vacker skål med en massa Tobleronei. Är till för frukt senare, sa Jonis... Fick denna tillsammans med det här.
image368
Allt detta har de fixat med själv, med lite hjälp av nån annan vuxen... Gulligt och få överraskningar av sina barn...

Blev en lite annorlunda helg...

Inte helt som jag hade planerat dem, men det blev rätt så bra ändå till slut...

Fredagen började med del 2 i det nationella provet i engelskan. Malin bjöda på lunch efteråt och därefter fortsatte jag ner på stan, blev lite shopping och en tur till bolaget. Gott med lite vin eller nån cider nu när värmen börjar komma! Hem med grejerna och sen iväg till dagis/skola för att hämta barnen. Blev ytterligare en sväng till stan och vi var till MacDonalds och käkade. Jag tog bara en kaffe, för jag var bjuden hem till Susanne sedan på middag. Var meningen att båda barnen skulle sova borta i helgen, men Theo ville inte, så han fick följa med hem igen.

Igår fick vi främmande från Dalarna. Vi gottade oss med chokladtårta, grädde, glass och jordgubbar, var hur gott som helst. Ses igen till helgen!.. Kvällen fortsatte med en tur in till stan där det var crusing, mycket folk var det överallt och en hel del läckra bilar såg man. Blev sent även denna lördag, kom inte i säng förrän framåt 5, jises, måste skärpa mig och försöka sova lite mer... Pallar ju inte hur mycket som helst...

Soligt och skönt idag, var ute i bikini och lapade sol så mycket som det gick, mellan varven av moln som drog fram. Ulle och tjejerna kom på fika och satt ute i värmen och pratade. Hämtade Jonte och var sedan iväg på det sista "Himlaliv". Lite synd för barna har haft jättekul, hoppas det återkommer till hösten!

image365
Jonis poserar i sin nya dress från Urban Elk

Hoppsan!...

Kollade in de nya bönderna som kommer att vara med i "Bonde söker fru" till hösten, och vad hittade jag dåra? Gah?! Jo en gammal klasskompis, hoppla, hoppla....ska bli kul och kolla in om han hittar den stora kärleken i programmet!... thiiiiii....

Oj...

Har inte haft tid att uppdatera bloggen som jag brukar... Ganska mycket att göra just nu, mycke plugg och prov... Var på Cfl till 18 idag och sen snabbt ut till barnens skola för föräldramöte... Puh, bizzie day! Prov, del 2 i engelskan på fredag, är kl 9 då så jag kommer hem lite tidigare iaf.

Fritidshemmen i Söderhamn har fått pengar från en stiftelse, så på fredag ska Theo och hans kompisar på fritids ut och åka med båten Moa, hoppas vi får fint väder, det ser ju lovande ut iaf. De ska ha picknick på nån av öarna i skärgården och det blir nog hur mysigt som helst! Kul med lite skoj för barnen...

Ciao mina vänner!

Bilder från mobilen...

Hade ju ingen kamera med mig igår, så jag fick knäppa kort med mobilen. När jag skulle föra över dem idag till datorn hittade jag några jättefina kort från förra sommaren... Bjuder på några här!

image361
Sommarblonda gohögar!..

   

Trött som attan nu, dax att nana... Blev såååå sent inatt igen. Hade trevligt besök och kom inte i säng förrän 5 imorse, men kul och mysigt hade vi...hihi ;)

En annan gång!..


Shopping...

Självklart blev det lite shopping när vi ändå var i Gävle. Detta kom jag hem med...

     

Alltså, en fin klockad halvlång kjol, ett svart linne, shorts och linne till Theo och en bandana till Jonte. Theo fick även ett par baggy.jeans på rea + ett linne med Pirates of the carrabien. Köpte även en turkos hårklämma som tyvärr inte kom med på bild!..  Allt från H&M. Fick allt detta för ynka 52,50 eftersom jag hade presentkort på resten... Hihi, ibland är det kul att shoppa!

Regnigt Gävle...

Men vi var ju mest inomhus, så vi hade jättekul ändå. Vi åkte tåg ner till Gävle, sen tog vi bussen vidare till Järnvägsmuseet. Det var familjedag när vi var där, så det fanns en massa andra aktiviter att pyssla med där för barnen. De tillverkade rakter, armband av UV-pärlor (pärlor som visar när UV-ljuset från solen är för starkt), lekte med tåg och gjorde en massa annat kul.

image350



                                     

image353
Fikadax i en av tågvagnarna...

Jonte blev lite rädd när vi var och kollade i en vagn från förr som transporterade fångar... Plötsligt hördes ett dunkande på en dörr och en röst som sa; "Släpp ut mig". Jonte flög ut ur vagnen, kan säga att jag hoppade till själv, man var liksom inte beredd på det...

image354



Efter några timmar på museet, tog vi rälsbuss tillbaka ner till stan. Jättemysigt. Shoppade lite och sedan åt vi på restaurang innan tåget gick tillbaka hem igen. Barna var trötta när vi till slut kom hem strax innan åtta. Tack Susanne, Annika, Erika, Jens och Adrian för en jättetrevlig dag!  Ett extra tack till Rädda Barnen i Söderhamn som sponsrade vår resa!

Tjooohooo!..

Det kommer att ordna sig med den grymma räkningen, puh.... I know it, I have faith! Tack så mycket du som är med mig varje dag! Susanne och Monika var här ikväll och vi frossade i kladdkaka och grädde, yummie... Skönt med såna goa vänner!

Livet leker igen och imorgon åker i tåg till Gävle! Ska bli så kul!

Ciao

Ledsen...

Blev så otroligt ledsen idag när det damp ner en räkning i brevlådan på nästan 8000 kr.... 7992:-  Gah!... Alltid denna pengabrist och jag får minsann betala mina räkningar själv jag... Ingen som betalar dem åt mig... :(

Fick åxå mama i lådan idag, gillar den tidningen, står alltid en massa matnyttigt i den, och betydligt trevligare än den förskräckliga räkningen...

Läser tidningen med en kopp kaffe och kommer fram till ett reportage om en mamma på 38 år. Hon har cancer och ska dö när som helst... Hon har en dotter på 9 år... 



Och här sitter jag och klagar på en räkning på 8000 kr!? Nettan, sluta klaga. Du kommer att överleva, du kommer att betala och se glad ut. Du har ju livet kvar! Man måste försöka se positivt på livet. Allting går, det ordnar sig på nå vis. Bryt ihop, res dig och var stolt över det du har i livet!

Kramar

Theo sjuk...

Theo vaknade inatt och hade jätteont i örat. Han kunde inte sova för det gjorde så ont. Försökte ge honom nåt smärtstillande, men mina barn har aldrig tagit några tabletter, typ alvedon lr nåt, de vägrar... Så vad ska man göra?! Det blev inte mycket sova för nån av oss. Jonte vaknade av Theos gråt och så var vi alla vakna... Slumrade till strax innan klockan ringde, och var förståss supertrött när vi skulle upp.

Skjutsade Jonte till dagis och fick en tid till Linden med Theo. Han hade en kraftig öroninflammation stackaren, och får nu äta penicillin i några dagar... Oj, oj, oj, det lär bli en kamp att få i honom medicinen varje morgon och kväll det....

Kattkompis...

Vi hade besök en kväll... McQueens kompis Sluggo tittade förbi, rev och slickade lite på klösbrädan, sa Hej och gick igen... Bye Sluggo!

image346


Den 13 maj 2008...

Tappade Jonis sin allra första tand! Kolla in gluggen.

image345

Ulle var här och fikade igår med oss och när hon såg hur lös tanden var, så berättade hon för Jonte att det är bara att dra lite i tanden så åker den ut. Han provade och vips så fick han tanden i handen... Stolt som en tupp va han efteråt, visade alla sin lilla glugg.

Imorgon ska han och kompisarna på skolan och hälsa på sina nya fröknar på 6-års. Jonte ska gå på CD-sidan, alltså inte på samma sida som Theo som går på AB. Det tycker jag är bra, de träffar varandra så mycket ändå, så i skolan och på fritids kan de få vara lite ifrån varandra. De kommer ju att stöta på varandra ändå på skolan.

Nu ska Theo läsa för brorsan och mig, Ove Orm och Vi ses, sa en mes, blir det!

Tjaoooo!

Fritidshemmens dag!

Igår var det fritidshemmens dag och vi var inbjudna till Theos fritids på Nya Bergviksskolan. Där hade de fikaförsäljning, ponnyridning, olika slags tävlingar, loppis, fiskdamm och mycket, mycket mer... Alla loppissaker, fikat o ponnyridningen kostade ynka 5 spänn/styck, så billigt och bra var det. Theo hittade en Harry Potter lampa som han genast satte en lampa i och satte i sitt fönster. Kallt var det, men uppehåll som tur var.

Reklam i Svenska C




Och jag skriver just nu om denna reklam! Gillar den stenhårt, man ju inte annat än att asgarva varje gång man ser den ju!

Hehe...

Det var inte många som antog utmaningen bad-ass tjej lr mammas flicka, gissar på att det blev för många kryss och att man kanske inte vill visa upp den hemska sidan för andra... hihihi. Tack Cajsa för svaret via mail!

Underbar lördag...

Strålande sol och underbart sommarväder igår. Vi var ute i stort sett hela dagen. Åkte till stan och handlade tidigt för att kunna vara ute i solen resten av dagen. Träffade på pappsen och Eivor och fick pengar av pappa för att köpa nytt fjäderskydd. Tack. Theo ramlade av studsmattan i fredags när Adrian var här och det vill vi inte ska hända igen... Som tur va, så gick det ju bra.

Ja, var alltså ute i solen igår, och nu har man fått lite färg på sig, lovely. Theo åkte till Robin och lekte och Jonte och jag njöt ute i solen och åt massor av glass, Jonis älskar glass! Theo ringde senare och ville sova över, så vi fick åka över med lite kläder och tandborste. Givetvis grillade vi denna härliga helg!

image342

Det blev även lite vin på lördagen... 

Imorse kom farmor och hämtade Jonte. Han ska sova över där till tisdagen, får vara lite ledig från dagis. Hämtade hem Theo på em, han hade ont i halsen och det hördes när han pratade att han var tjock i halsen, vi får se hur det blir imorgon, han vill absolut inte vara hemma från skolan... Mysigt och vara lite själv med Theo, han behöver det...

Ny vecka, mycket pluggande... Måste bli färdig med några projekt denna vecka, börjar bli bråttom och stressen ökar, inte alls bra för mig med mera press på mig, men det är bara att försöka att kämpa på, jag kan inte göra mer än mitt bästa...

image344
Theo spelar spel, sötnöten...

Hihihi, vicka utmärkta frågor!.. och svar...

 


FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?

SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.
-----------------------------------------------------------------------------------


FRÅGA: Är simning bra för figuren?

SVAR: Tja, se på valar
---------------------------------------------------------------------------------



FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,
stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!
--------------------------------------------------------------------------------


FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer
frukt och grönsaker?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !

--------------------------------------------------------------------------------


FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.
---------------------------------------------------------------------------------


FRÅGA: Är choklad osunt?

SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor , och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!

---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?

SVAR: Rund är en form, så god som någon! 


Kontroversiellt...

SVT kommer att visa Englas begravning på tv!?

Okej, det är fruktansvärt det som har hänt, men... Näe, jag vet inte vad jag ska säga, jag tycker inte om det i alla fall. Det kan aldrig vara bra att exploatera en sorg... Englas begravning är till för hennes närmaste anhöriga och vänner, inte alls för hela svenska folket... Vad har man för nöje att sitta och titta på en begravning på tv? Jag har svårt att förstå att det ska kunna hjälpa någon annan i sin sorg. Vad händer med barnen i Arboga då? Ska deras begravning åxå visa på lr? Media har blåst upp det hela alldeles fruktansvärt, gissar på att det blev krig mellan kanalerna om vem som skulle ha visningsrätt åxå...

Fy fasiken säger jag bara!...


Jag har verkligen erfarenhet i denna fråga så jag vet vad jag pratar om. Der riktiga sorgen har inte kommit ännu för Engla och hennes familj. Den kommer sedan, efter begravningen, när allt blir tomt, tyst och ensamt. När det inte finns en massa saker att ordna med längre, när vardagen återvänder... Då, först då kommer den riktiga sorgen och det är då man behöver allt stöd man kan få!...

Vad tycker du?

En måndag med sol!

Härligt väder redan imorse. Det blåste lite grann ute, men det var jätteskönt att sitta på min baksida. Satt och läste nån timma och fick lite färg, härligt! Har inte gjort så mycket mer än läst idag, skickade in en komplettering till en svenskauppgift bara. Blir  till att läsa och sända in uppgifter även imorgon. Börjar bli lite bråttom nu, tiden går ju så himla fort, fattar inte vart dagarna tar vägen....



Igår, var vi ute på en cykeltur, premiär för mig var det. Så skönt att killarna kan cykla själva. Nästa gång ska picknickkorgen med. Jonte älskar att gå på picknick. Bakade bullar när jag kom hem, det var ett tag sen och bullarna var slut sedan länge. Yvette och hennes grabbar kom och fikade när de var klara och jag tror att det gick åt 20 bullar på en gång... Hihih, killarna älskar nybakade bullar, och vem gör inte deet?!...

Nu blir det sängen! Natti

Oh La La...

Oj oj oj, vicket test alltså!...  Hittade denna hos Husfrun Mira!



Vem är du?

Bad-ass eller Mammas flicka?

[x] druckit alkohol
[x] rökt/snusat
[x] rökt vattenpipa
[ ] testat hasch/ mirijuana
[ ] testat tyngre droger
[x] drabbats av minnesluckor
[x] däckat
[x] druckit hembränt
[x] blandat alkohol med medicin
[x] druckit så mkt så du spytt
8/10

[ ] snattat
[ ] snattat regelbundet
[ ] snott från privatperson
[ ] misshandlat ngn
[ ] fuskat på prov
[ ] liftat
[ ] "flashat"
[ ] hamnat i trubbel med polisen
[x] druckit alkohol på offentlig plats
[ ] langat bröd från matsalen
1/10

[x] kysst en främling
[x] haft sex med en främling
[x] haft ett one night stand
[x] följt med en främling till ett hotellrum
[x] haft sex utomhus
[x] haft sex/strulat med olika personer inom 24 timmar
[ ] hånglat med ngn av samma kön
[ ] haft sex med ngn av samma kön
[ ] har en lite smått sjuk fetich
[ ] haft sex med ngn som är 20 år äldre eller mer
6/10

[x] slagit knytnäven väldigt hårt i en vägg
[x] slagit huvudet väldigt hårt i en vägg
[x] skurit dig själv av misstag
[x] hetsätit
[x] haft bulimi/anorexi
[x] druckit alkohol i syfte att dämpa psykisk smärta
[ ] piercat dig själv
[ ] har en "scar tattoo"
[ ] har en tatuering
[ ] har/har haft en intim piercing
[x] tagit receptbelagd medicin utan att behöva
7/11

[ ] spridit ut falska rykten
[ ] mobbat ngn
[x] hånglat med ngn som har pojk/flickvän
[x] varit otrogen (tyvärr)
[x] gått bakom någons rygg
[ ] hånglat med en kompis pojk/flickvän
[ ] gett ngn oskyldig skulden
[x] tjallat på ngn
[ ] kallat ngn slampa/hora
[ ] hotat
4/10

totalt: 26
0-20: Du är mammas flicka. du är ärlig och följer alla lagar och regler som finns.
21-25: Du är en kaxig sak! Du säger vad du tycker och tänker, och är inte så värst rädd vad folk har för uppfattning om dig
26-50: Du är en riktigt bad-ass. folk kan bli rädda när du bara går förbi.. tagga ner


Oooops, här blev man visst ett bad-ass, det visste jag inte....aj aj ajdå.... hehe, en del hände ju för ganska många år sedan åxå!...

Hur ser det ut för dig?


Film igen...

88 Minutes med Al Pacino image341 Den var bra!

Al Pacino som en FBI-psykiatriker som hotas av någon att han bara har 88 minuter kvar att leva... En kamp mot klockan alltså... Spänning, spänning...

Sol och vackert väder!...

Det blev ju fint idag. Härligt! Killarna blev hömtade vid 11-tiden av E-G och hans dotter. De hade det jättemysig, grillat korv, kollat på fåglar och bara myst i solskenet. Theo har fått en ny favorit i E-Gs dotter, han gillade henne skarpt och hade hållit henne i handen när de promenerade. Jag själv hade en lugn skön stund med kaffekoppen. Det var jätteskönt och sitta på baksidan och få lite sol, har faktiskt redan fått lite färg. Tyvärr så höll grannen på med sin ved, så tyst var det ju inte... Men jag myste så gott jag kunde med min bok.

Läser
just nu Den du inte ser av Mari Jungstedt.  image340 Jättebra bok, hur spännande som helst...

När killarna kom hem igen åkte elbilen fram. Vi har haft den på laddning nu några dagar, så den var fullt laddad när de kom hem från utflykten. De turades om att köra den hela eftermiddagen... Tyvärr så glömde jag att ta nåt kort...sorry

Senare på em åkte vi till Mo och hälsade på Momme och hennes sambo. Barna var ute och lekte och vi kollade på gamla klipp från Kuriren, jättespännande att se. Kände igen en massa folk och händelser.

Hemma nu igen och som vanligt på lördagarna, inget skoj att se på tv. Körslaget står på i bakgrunden och jag sitter alltså vid datorn. Blir nån film och sen ganska tidigt i säng. Killarna ska sjunga i kör imorgon i kyrkan och det ska övas före, så någon sovmorgon lär det ju inte bli...men det ska bli kul och se dom sjunga. Ev bild kanske kommer...

Bye

Klämfredag...

Och vädret var inte det bästa... Ganska kallt och lite regn ibland... Vi hade en innedag idag. Jag satt i köket och försökte plugga så gott det gick. Barnen kollade film, lekte med lego och spelade lite playstation. Framåt kvällen var det dax för fredaxkul för killarna igen, sista gången :( Trist, de har tyckt att det var jättekul. Jag och Susanne var till Monika i vanlig ordning. Nästa fredag kommer de hit och fikar!

Imorgon ska barnen med E-G till Ålsjön och kolla fåglar och grilla korv. Hoppas, hoppas det inte regnar!

BTW, blir så jäkla trött på vissa som har det så jäkla bra och ändå klagar... Fasiken, var nöjd nån gång! Man kan klara sig utmärkt utan en karl. Okej, klart man måste ta ansvar och vara vuxen, men hey, det är man väl nu... lr?

Aoootttjjj...

Det märks på rinnande näsa och kliande ögon att björkarna nu slagit ut... Oj, oj, oj. Blir till att inte vara i närheten av några sånna nu inom de närmaste dagarna...

Blir film ikväll igen...

Den man älskar blir det!... image339 Med Jonas Karlsson och Rolf Lassgård, 2 superbra skådisar som man bara älskar att kolla på! Tror säkert den är bra...

Fick hjälp av mina härliga grabbar...

Med och tvätta bilen idag. Sommarfälgarna blev ordentligt rengjorda med diskborste...

image333
De var sååå duktiga! Jobbarbyxorna är på åxå!



                                   

                                                                     

                                                                                                        

                                                                     

Kristi Himmelfärdsdag...

Var det nog mest här hos oss idag. Det är ju den 1 maj åxå, men det märktes inte av så mycket, var inte in på nån demonstration, lr lyssnade på nåt tal, så... Blir lite förvirrande såna här dagar, man visste nästan inte vicken dag det var idag, kändes som söndag och det var inte bara jag som kände så.

Jag sov som en stock hela natten och vaknade ganska utvilad. Vaknade av att Momme ringde och sa att det brunnit i farmors hus. Ringde förstås direkt till pappa, visste att de var borta hos bekanta, men de var redan på väg hem. Var dit en sväng nu ikväll. Farmor viladeut hos pappa och Eivor och de var och hämtade några saker i hennes lägenhet. Alla elektroniska saker var förstörda av allt vatten och säng och div andra möbler skadade av rök. Farmors gulliga katt hade de hittat, så hon hade henne hos sig nu. Hyresgästerna i de 12 lägenheterna hade de lyckats hitta andra boenden åt. Farmor fick en lägenhet närmare pappa, på Hällagården. Få se hur länge hon kommer och bo där... Hon är ju trots allt snart 92 år, så hon var lite chockad och lite jobbigt tyckte hon nog allt att det va....stackaren....

image331
Här startade branden, syns kanske...

image332
Farmors lägenhet, nu obebolig pga någons dumma slarv...

Ja...

Som jag har nämt i tidigare inlägg, så var vi ju till veterinären igår med vår ena katt. Det fanns inget att göra, veterinären konstaterade nån slags skada på hjärnan, av vad visste han inte, kan vara förgiftning eller skada av nåt annat slag, det lär vi ju aldrig få veta heller... Jag kände att jag inte kunde vara kvar och vara med om avlivningen utan de fick göra det när vi åkt... Tänkte på den stackars lilla kissen hela dagen, men detta var ju det bästa för henne iaf.

På kvällen var vi till Mo Bygdegård. Hade bestämt att vi skulle träffa Yvette och pojkarna där. Träffade på en mängd andra bekanta åxå, pratade med en vän som jag inte har pratat med på evigheter, nice, hoppas vi kan träffas snart igen!  Där uppe hade de en fin majkase som Vettans killar fick va med och tända. Det fanns även kålsoppa, korv och fika. Vid 22 var det fyrverkerier... För bildbevis kika in hos Vettan.

Kollade på film när jag kom hem, Flood.   image328 Tyckte den var sådär, slutet var ju kasst...

Valborgsfirande igår...

Och i min farmors hus i Kilafors brann det...

- Jäklar, vicken majkase vi hade, sa farmor idag när jag träffade henne, var ju tvungen att åka dit och kolla om hon var ok. Hon får vara hos pappa nu några dagar och sen har hon fått en tillfällig lägenhet. Huset ska saneras helt. Alla lägenheterna har vatten- och rökskador... Fy, hur det såg ut där. En oförsiktig människa hade tänt en engångsgrill och lämnat den utan tillsyn på balkongen.... Snacka om att vara dum!...

image327

RSS 2.0