Ajj....

Var till doktorn med min lilla fossing idag... Konstaterad hälsporre nu, inte mycket att göra åt det... Fick i alla fall en jäkla stor kortisonspruta, det kommer att göra ont, sa doktorn... Och nog gjorde det ont allt, höll nästan på att tuppa av, och det av bedövningssprutan innan... Tänk er själva, fick alltså sprutan i hälen!!!

Först bedövade han liteytan så att säga, och sedan tryckte han sprutan längre och längre in...och när jag nästan höll på att kola av och trodde att det var över, så säger han, - Nu ska jag bara trycka in kortisonet åxå.... Gaaaaad, va helt kallsvettig och höll på att kräkas när jag gick därifrån... Nu är det vila, ordentlig vila av foten som gäller minst 1 vecka framöver... Tur att det är hemmavecka med plugg, hade aldrig klarat att springa omkring på högskolan med min ömma fot!

Förhoppningsvis så håller sig smärtan borta nu ett par veckor, kanske månader om jag har tur, annars tillbaka för ny spruta... Gah...tror inte det va?!...

Musik och Drama!

Vi började dagen med musik. Vi hade en jätteduktig musiker och dirigent, Stellan, som ledde lektionen till en början och idag hade vi sång. Vi började med grunderna, alltså att sjunga i från magen och att andas rätt när man sjunger. Stellan berättade att han absolut inte tittade på Idol och han klargjorde för oss att ALLA kan sjunga, bara man vet hur man gör det! Det var jättekul och nu vet man bättre hur man sparrösten när man sjunger!

Efter en liten kaffepaus så hade vi lek, dans och sångövningar med en adjungerade adjunkt, dvs en lärare som har en fot i båda läger... Med andra ord, hon jobbar halvtid vid högskolan och halvtid ute i en förskola. Spännande med en sån lärare, med erfarenhet ifrån 2 håll. Vi hade jättekul även här och vi var helt slut innan det var färdigt...

På em hade vi drama och vi både lekte namnlekar och spelade lite teater. Vi satt även i en ring och skickade runt en ask och hade en löpande berättelse om asken...alltså vi byggde hela tiden historien ju längre asken vandrade...vicka historieberättare vi har i vår klass! Nicholas, den ende killen i klassen, han trivs som fisken i vattnet! ;)

Imorgon dax för bild och skrivande...

Natti, natti


Men va faaaaan...

Imorse när vi kom till fritids blev de lite sura när jag sa att barna skulle vara kvar till 17.30. Jag slutar 16.30 i Gävle och kan inte hämta dom tidigare än så.... Trots att jag fyllde i veckans tider redan tidigt förra veckan, så hade det inte uppmärksammats, men det var okej för denna gången....sa de då...


När jag nu hämtade vid halv sex tiden, såklart inte samma fröken som i morse...var även hon sur och påminde mig om att jag MÅSTE säga till minst 2 veckor innan om de någon dag ska vara kvar till kl 17.30??!!... Personalen är nämligen för några och har bara öppet till 17.15 egentligen, konstigt med tanke att det står klart och tydligt på lappen vi fått hem att
Fritids AB och CD har öppet mellan 6.15 och 17.30... Tja, vad säger man....

Sluta klanka ner på oss ensamstående mammor, åtminstone jag, gör för fan så gått jag kan....men jag lyckas alltid ändå få en massa skit på mig, kanske tar jag åt mig för mycket åxå, men folk verkar inte heller bry sig om va de säger...

Kan inte säga att det är kul att åka hemifrån före kl 7 på morgonen och komma hem vid 18-tiden, men vad gör man inte för en utbildning... Åsså, handlar det ju bara om en vecka i månaden, och det är väldigt roligt på "inneveckorna"!

Usch, vicket tråkigt inlägg, men jag lära bara få skriva av mig lite...

Expertutlåtande...

Okej, jag har haft 3 olika svampexperter i trädgården och jag kan meddela att det verkligen är kantareller jag har på gräsmattan, grannarna åt av den i fredags och det lever fortfarande, hon rapporterade till mig igår... Puh, skönt det då!

Oj oj oj, känns som om jag aldrig skriver i bloggen numera, men jäklar alltså, jag har haft fullt upp med pluggandet... Kan ju stolt titulera mig lärarstudent nu för tiden!

Måste försöka avge rapport om vad som hänt denna sommaren, känns inte som om allt kommit med riktigt... Ska leta fram lite foton och så får vi se vad som händer...

Nu är det Gävle som gäller till veckan och föreläsningar och seminarierHig. Blir en spännande vecka, vi börjar med de estetiska, så måndag och tisdag blir det musik, drama, bild och skrivövningar... Skojigt, senare i veckan blir det åxå rörelse... Jättekul! Näe, nu blir det till att läsa lite mer i boken "Att undervisa i pedagogiskt drama"!

Ciao, ciao mina vänner 

Vicken skatt jag hade i trädgården!...

   

Trattisar, hela gräsmattan full! Härligt!

Vad blir betydelsen av ditt namn???

Hittade denna trevliga lista hos min vän Ulle!...

 
 
 
 

Ditt namn betyder?
A= Sexig
B= Överraskande
C= Delar med sig
D= Säker
E= Snygg
F= sviker aldrig
G= Rolig
H= Är alltid där
I= Ängel
J= Delar med sig
K= Våt
L= Söt
M= Cool
N= Fantasifull
O= Skyddar kompisen
P= Skön
R= Får Fett Me Tjejer/Killar
S= Håller kontakten bra
T= Bråkig
U= Trevlig
V= Ljuger aldrig
W= Mycket tålamod
X= Kul
Y= Livlig
Z= Bra på att lyssna
Å= Artig
Ä= Går inte bakom ryggen
Ö= Shysst

A = Sexig
N = Fantasifull
E = Snygg
T = Bråkig
T = Bråkig
E = Snygg
Hmm....Va ska man säga?... Bråkig?...

Minne av min älskade mamma!...Idag är det 12 år sedan du lämnade oss....på din 46-årsdag... Jag saknar dig så mamma!
Theodor och Jonathan saknar sin mormor de aldrig fick träffa... Varför?
Va livet ska vara grymt mot vissa... Varför?
Varför?


Mina ögon kan glittra,
min mun kan le,
men sorgen i mitt hjärta
kan ingen av er se...

Party med gamla 80- och 90-talsfavoriter...

Karaoke med Lili och Sussie. Blondinbella, Kissie, Stina-Lee och Tumadre, ni vet nog inte vick det är....men dom var poppis på vår tid! :)

Ser ni hur mycket vi gillar att sjunga till dom!... Fatta, va bra dom är!!!!

I brist på annat...

dagens middag här!...

 
Pannbiff, lök, potatis, kokta morötter och lingonsylt...

RSS 2.0