Stoppa det grymma våldet !!!!!
Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !

12-timmars....

Åh, vicken dryg dag!... Åkte 06.20 hemifrån i morse och kom inte hem förrän 18.00!... Puh

Började läsa till lärare idag, inriktning mot förskola, matte, natur och teknik! Så kul och intressant dag! Lärarna verkade toppen och det kommer att bli roligt att få sätta igång, full fart från början var det idag, den första uppgiften ska vara inlämnad senast den 31 aug.... Blev ganska mycket information att ta in idag, mycket nytt, nya lokaler att hitta i och bara sitta och lyssna och försöka koncentrera sig.... Är rätt så trött nu kan jag säga, imorgon har vi Upplevelse-dag, ska bli spännande...


Uppdatering ifrån helgen kommer senare i veckan.... Orkar bara inte nu....

Blir tidigt i säng, har en bok som måste läsas innan torsdag, då vi ska diskutera den på ett seminarie!...

Natti, natti mina vänner

Dagens middag!...

Blev wokat fläskkött med nudlar och grönsaker, mums var det!...och till det drack vi cola såklart!

 

Kvällsmys...


Första skoldagen på höstterminen!

Både Theo och Jonathan har längtat och längtat.... Och idag började äntligen skolan igen. Theo börjar 2:an och Jonte börjar på 6-års! Stora killar har jag nu, fast de båda är minst i sina klasser...eller minst och minst... Yngst är de i varje fall, bara för att de är födda i december såklart, i slutet av december dessutom...


Sååååå fina i sina nya skolkläder... Farmor lurar i bakgrunden...

Är sååå stolt över mina fina grabbar, vad vore världen utan dem? Känner mig så glad, lycklig och tacksam för att jag har dem, att de är friska, de leker, skrattar, klättrar och bara lever... Tänker på alla de barn som inte fick börja skolan idag, igår, lr till veckan... Alla de som fick återvända till himlen utan att få börja skolan.... Tänker på deras föräldrar.... Va hemska dessa dagar måste vara, alla dessa glada barn överallt, förväntasfulla och fulla av liv!... Tänker på barnens pappa... Stefan, du fick heller inte uppleva dessa dagar, våra fina, fina, underbara barn!.... Varför är livet som det är ibland??? Vad är meningen med att dö alldeles i förtid???
VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR???5 saker jag vill ha till skolstarten!...

Komen Geneva, datorväska, 1295 :- Style4it   Sååå snygg!..


Miss Sixty: Bridget,

Pris: 1999 kr  Brandos.se

Riktigt läckra!

Kofta från La Redoute   LAURA CLEMENT från 529:-  Enkel och snygg!..
Svart student kalender från Ordning & Reda 199:- Stilren!..


LAURA, Väska Design: Scardia, 100 % kalvskinn 1890:- från Toscanoshop
Vill ha, vill ha!!!


Kalas och lite shopping...

Barnens farmor kom och väckte oss imorse...Hmm, fått lite dåliga vanor nu på sommaren, både jag och barna, dax och ändra på det, bums! Anyway, umgicks lite och sen drog vi till Mo och till Momme-momme. Hon fyllde år idag, så hon fick lite blommor och så och vi fick supergott fika! Thanks!

Sedan for vi till stan för lite shopping! Började på Dollarstore, skulle ha lite smått och gott där... Strandstolarna med Spiderman som Theo gått och suktat efter hela sommaren, var nedsänkta till 50:-/st, så vi slog till på 2 st!... Bra att ha till nästa sommar om inte annat... Killarna hade fått en varsin tjuga av farmor, och Jonte hade sin med och skulle köpa nåt för, disträ som alltid, la han ifrån sig den och vips var den borta såklart....nån annan unge som säkert blev jätteglad! Jonis kunde inte sluta gråta, men när vi gick till Barnens Hus och köpte ett pennskrin med Blixten McQueen blev han glad igen!

 
Killarna fick lite skolprylar inför starten nästa vecka,
* Pennor
* Suddar
* Stickers, att klistra lite här och var...
* Bokomslag
* Mapp, att stoppa teckningar i...
* Färgpennor
* Kollegieblock
* Dagbok, till Theo..han har redan skrivit i den...hihi...visade mamsen vem han är kär i...Gullhögen...
* Väskor, en rygga till Theo, för utflykter och en shoppingväska till Jonte, så pengarna inte tappas bor fler gånger...en med döskallar, superhäftig!


Skolväskor ska inhandlas imorgon. Då drar vi ner en sväng till Gävle och Valbo. Micke, vi förväntar oss fika hos dig såklart!


 
Lindex fyndade vi lite till grabbarna idag, Jonte fick 2 par jeans och en snygg blå skjorta...
Theo, ett par jeans, en döskalle-skjorta och en Batman-t-shirt, summa för allt drygt 400 spänn! Som hittat alltså!

See ya!

Vira Blåtira!....

Theo kom hem idag med en blåtira, Jonte och han hade hoppat studsmatta och lekt och härjat på den och Jonte hade lyckats knocka till honom på nå vis...


Ser ni? Över vä öga, alltså höger på bilden då.... Syns kanske lite dåligt på bilden,
men i verkligheten syns det rejält kan jag säga!... Uj, uj, uj...

Smaskade i mig härligt god glass nu ikväll!...

Ja, ja, jag vet att man ska äta Ben&Jerrys glass nu, det är tydligen jätteinne och alla de stoooora bloggarna äter självklart den glassen...men inte jag då inte... Jag är ju ingen storbloggare heller, har inte tusentals läsare varje dag, men vem vet, kanske dyker man upp där snart... Har stoooora planer på gång ska ni veta!... Än så länge hemligt såklart!... :=)

Tillbaka till glassen, hittade denna gudomliga glass, rena drömmen för mig som är chokladglassfantast!

Trippel Chokladrippel, Mmm, sååå god med en massa
choklassås, små chokladbitar och ljuvlig glass... Mums
och dessutom var priset betydligt billigare, endast 27,90 
och förpackning var större åxå!... Yummi, yummie säger jag bara....
En fattig, studerande,  ensamtående mamma till 2 härliga prinsar
tänker efter innan hon handlar! Fast jag antar att jag inte är så jäkla cool
och inne som man ska vara...

Hahaha, såååå kul asså!...


Jag har bytt hårfärg...

Före                                                                     Efter
                                            


Va tycks? Syns kanske inte så jättetydligt, men ska va mörkrunt iaf!

Selma har hittat en ny plats att "cracha" på...


Lite mer saker vi hunnit med denna sommar...

Theo har ju varit på kollo för första gången. Han tyckte det var jätteskoj och vill asolut tillbaka nästa år igen! Kolla in kollohuset, ser nästan ut som ett spökhus juh!... 

 
Den här snubbiga brandstegen var jag åxå tvungen att klättra ner i när vi besökte kollot, annars vågade inte Theo!... Jag var livrädd och trodde jag skulle dö...benen bara skakade när jag kom ner...

Vi har även badat och varit på utflykter, kameran kom vi ihåg ibland...

     

Tyvärr...

Så börjar ju sommaren lida mot sitt slut, även fast man inte vill det!... Killarna börjar fritids till veckan, mån den 18 aug och på trosdagen den 21:a börjar ju skolan!...

Jag har ju inga småkillar längre...snyft... Utan båda går ju snart i skolan, iofs så börjar ju Jonte bara 6-års, men det är ju på skolan numer och de jobbar ihop med ettan, så i princip så börjar han ju skolan! Han längtar och det gör Theo med! Han är ju stora killen nu, börjar 2:an!

Jag börjar ju faktisk åxå skolan igen, har kommit in på högskolan i Gävle och börjar läsa till förskollärare den 25 aug. Har alltså ledig lite längre än barnen jag. Skönt för då kan jag vara med på inskolning på fritids och vara med första dagen i skolan för killarna! Sen blir det hårdkörning och låååååånga dagar direkt, speciellt för killarna, ja måste lämna den 6.15 på fritids för att hinna, jag ska ju åka ner till Gävle, 8 mil söderut och det tar ju sin lilla tid... 8 börjar jag och då måste jag ju vara på plats... Slutar 16.30, så killarna kan inte hämtas förrän tidigast 17.30 alltså!... Fyyy, vicka långa dagar de får...men, men det kan inte hjälpas det... Tur att det bara är var fjärde vecka, då jag läser på distans!

Sähär söta och fina blev de, när de var till frissan förra veckan och klippte sig! 

Hmm, undra hur man ska tolka detta då?...

Fiskar är erotiska och sex med dem är ett rent nöje. De skapar ett speciellt band till sina sexpartners, de har intensiva och sensuella fantasier och i kärleksakten spelar de ut hela sin personlighet. De är känsliga och själsliga med sina partners, de lyssnar på sin älskares/älskarinnors känslor och behov. Fisken är lat till sin natur och jagar därför inte sin partner. Fisken frodas i djupa känslor och försöker lösa alla sina problem i sängen och använder sex som nyckel.
Stjärntecken:Fiskarna
Datum:19/2 - 20/3
Plats i zodiak:Tolfte
Planet:Neptunus
Element:Vatten
Bra egenskaper:Ödmjuk, förstående, lättrörd och mottaglig.
Dåliga egenskaper:Lätt förvirrad, viljesvag, obeslutsam och slarvig.
Kvalitet:Föränderlig
Polaritet:Negativ
Passar bra med:Oxen, Kräftan och Skorpionen.
Passar dåligt med:Väduren, Lejonet och Vågen.

Pirrigt, lr???...

Har fått en väldigt nice och charmig vän! Var väldigt trevligt att prata med Dig i telefon! ;) Kul med nya vänner

Bjuder väl på en bild av mig då....

Happ...

Har blitt lite segt med uppdateringarna här, men har känt mig lite nere...särskilt idag... Blev otroligt ledsen över en grej, vänner, lr vänner förresten??... är det väl inte om de sårar en hela tiden... Tänker inte gå in på vad som hänt, lr händer, ni som känner mig väl, vet ändå... Tack för att ni stöttar! Pözz Ulle, du är bäst när det gäller!!!


Grattis Pappsen, 67 år idag!


RSS 2.0